
250 gram rode linzen
1 plus 1 el roomboter
1 grote ui
4 tenen knoflook
1,5 liter water
Optioneel een blokje kippenbouillon
1 tl paprikapuree
1 tl tomatenpuree
1 el munt
1 tl pul biber
Zout
Peper
1 citroen
Begin met het spoelen van de linzen.
Hoe meer je spoelt hoe roder je soep.
Verhit de boter in de soeppan en snijd de ui grof en fruit aan. Voeg dan de grof gesneden knoflook toen en bak even mee. Voeg dan de uitgelekte linzen toe en 1,5 liter water eventueel met kippenbouillon en de zout en peper.
Laat samen nu een half uur koken.
In een andere pan smelt je de andere lepel boter en laat je hierin de tomatenpuree en paprikapuree even ontzuren. Goed roeren want dit mag niet verbranden, voeg daarbij de munt en pul biber.
Blendt de linzen met een staafmixer of in de blender en voeg dan de tomatenboter mix toe aan de linzen.
Serveer met nog wat munt, pul biber en citroen.
Reactie plaatsen
Reacties