
Er zijn zoveel manieren om loempia's te maken en eigenlijk zijn ze altijd wel lekker.
Toch vind ik eenvoudig het lekkerst en de toevoeging van aardappel maakt de binnenkant heerlijk smeuig.
30 loempiavellen
600 gram kipfilet of kippendij, kippendij is malser en vettiger.
1 el zwarte peperkorrels
Zout
1 laurierblaadje
50 gram mihoen
1 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
200 gram voorgekookte schijfjes aardappel (of kook zelf voor)
150 gram geraspte wortel
3 bosuitjes
1 el 5spice van het merk mee chun, specifiek dit merk anders weet ik niet de verhoudingen tot kruidnagel en dat kan je loempias echt verpesten
1 tl witte peper
Zout
Zonnebloemolie om in te frituren
Begin met het koken van de kip(dij) in een pan met water, peperkorrels, zout en laurier. Zodra de kip gekookt is zet apart en laat afkoelen. Zodra de kip is afgekoeld ga je de kip pluizen.
In een wok pan verhit een lepel olie, snijd de aardappelschijfjes in dunne reepjes (juilene) en bak rondom goudbruin. Voeg geperste knoflook toe samen met de fijngehakte bosui en geraspte wortel. Voeg dan de 5 spice , witte peper en zout toe.
Kook de mihoen volgens gebruiksaanwijzing en knip dat in stukjes van 2 cm en voeg samen met de kip toe aan de rest. Proef op smaak en voeg indien nodig nog wat kruiden toe.
Rol de loempias op met op het uiteinde een strookje natgemaakt met water zodat deze goed sluiten, verpak ze en bewaar in de vriezer.
Zodra je gaat frituren zorg eerst dat de olie heet genoeg is zodat de loempias niet uit elkaar zullen vallen tijdens het frituren.
Als je niet last minute wilt frituren frituur ze dan van te voren en piep ze daarna enkele minuten op in de airfryer, extra crispy crisp.
Soms gebruikt met een dubbele laag filodeeg voor extra krokante loempias.
Reactie plaatsen
Reacties