
Marinade
700 gram rund of lams biefstuk
2 uien
Halve tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
Halve tl gerookte paprikapoeder
1 tl oregano
Zout
Zwarte peper
2 el olijfolie
Snijd het vlees in repen van een paar cm breed en een cm dik. Normaal gesproken is iskender dun vlees maar je vlees is zo mals dat het snel overgaart als je het heel dun snijdt. Daarom snijden we het vlees iets dikker dan normaal.
Maal of rasp de uien. Druk je uienmengsel door een vergiet en vang het vocht op. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat het vlees het liefst een hele nacht marineren.
Tomatensaus
1 el olijfolie of roomboter
3 el tomatenpuree
1 tl komijnzaad
1 tl oregano
Zout
Zwarte peper
Verhit de olie of boter in een steelpannetje laat de komijnzaad even meebakken tot het begint te geuren, laat niet verbranden. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de overige kruiden toe en een half glaasje water en laat dit samen indikken.
Yoghurt
Turks brood
1 el roomboter
Klop de yogurt los en bak de brood in de oven eventjes knapperig.
Bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten voor enkele minuten en laat dan even rusten terwijl je het bord opmaakt.
Snijd het brood in blokjes. Doe hierboven op de yogurt. Leg de plakjes vlees hierbovenop en giet dan de tomatensaus bovenop.
Reactie plaatsen
Reacties