🇸🇷Zoutvlees, gedroogde garnalen en kousenband

 

Stukje zoutvlees, zo een 500 gram
3 el gedroogde garnalen
Bosje kouseband
1 el Zonnebloemolie
1 ui
3 teentjes knoflook
1 kleine tomaat
Ongeveer 3 el sojasaus
Witte peper

Basmati rijst
Spoel en week je rijst een half uur van te voren voor een drogere en langere korrel.

Kook je zoutvlees uit voor ongeveer 20 minuten. Snijd dan in blokjes.
Week de gedroogde garnalen voor 10 minuten in kokend heet water en laat ze dan uitlekken.
Knip de kouseband in stukjes van ongeveer 2 cm en kook even voor voor ongeveer 8 minuten.

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit samen aan in de olie. Snijd tomaat jn blokjes en bak een paar minuten mee.Voeg dan de blokjes zoutvlees toe en bak tot ze verkleuren. Voeg dan de garnalen toe en bak enkele minuten mee. Blus het geheel af met sojasaus. Voeg dan de uitgelekte kouseband toe en roer het geheel samen door.

Reactie plaatsen

Reacties

Van der Bij-Olaria
4 dagen geleden

Hallo, Dinnerdona,
Een vraagje waar kan ik de gedroogde garnalen in jouw recept kopen.?
Groet,
Netty