
De roti
4 el zonnebloemolie plus meer om te besmeren tijdens het bakken
snuf zout
3 grote gekookte kruimige aardappels
1 teentje knoflook
1⁄2 komijnpoeder
Peper en zout
500 gr zelfrijzend bakmeel
350 ml lauwwarm water
Doe in een ruime kom het zelfrijzend bakmeel, het water, zout en 2 el olie. Kneed de ingrediënten door elkaar voor 20! minuten zodat er een mooie deegbal ontstaat.
Doe een theedoek over de kom en laat op een warmere plek een uur rijzen.
Prak de gekookte aardappel met 2 el olie en meng de geperste knoflook en komijn erdoor met een beetje zout en peper.
Proef het mengsel en zorg dat je de komijn goed proeft. Voeg anders meer toe.
Rol nu 10 balletjes van het deeg en druk in elk balletje een kuil. Vul deze kuiltjes met een eetlepel aardappel. Draai de bolletjes dicht en zorg ervoor dat de vulling goed in het midden zit, zodat deze er niet uit kan komen tijdens het rollen of bakken.
Als je alle balletjes hebt gevuld, strooi je een beetje bloem op je aanrecht, plet je de deegballen en rol je ze zachtjes en voorzichtig uit met een deegroller, tot de plaat een diameter heeft van ongeveer 30 cm.
Verhit een grote koekenpan zónder olie en smeer de rotiplaten met een bakkwast (aan één kant) in met olie. Bak eerst de ene kant kort terwijl je de andere kant nu ook insmeert. Draai om en bak de andere zijde ook kort. Bewaar in een theedoek zodat ze zacht blijven..
Aardappelmassala
1,5 kilo vastkokende aardappelen
Eieren, 1 pp
2 el olie
1 ui
4 tenen knoflook
1 tl tomatenpuree
1 el kerrie massala
Halve tl komijn
Halve tl witte peper
2 kleine maggieblok
Beetje zout
1 madame jeanette
Kook de eieren hard.
Schil de aardappels en snijd door de helft.
Verhit olie in de pan en fruit hierin je ui voor een paar minuten en voeg dan de geperste knoflook toe. Bak een minuutje mee en bak dan de tomatenpuree mee. Voeg de kerrie en komijn toe met de aardappels en bak samen een minuutje zodat de geuren goed vrijkomen en de aardappels bedekt zijn met de kruiden. Voeg nu water toe tot de aardappels bijna onderstaan. Voeg de maggieblokjes, zout, peper en madame jeanette toe en laat nu sudderen voor een half uur tot de aardappels gaar zijn. Hou een oogje in het zeil dat de peper niet kapot gaat tijdens het koken. Ook lekker maar moet je tegen kunnen.
Als de eieren gaar zijn kunnen ze meesudderen met de rest.
Kousenband.
Soepkom diepvries kousenband
2 el boter om in te bakken
1 ui
2 knoflook
1 maggieblok
Halve tl knoflookpoeder
Halve tl uienpoeder
Laat kousenband ontdooien, spoel onder de kraan.
Smelt boter in de pan. Fruit uitje en geperste knoflook. Verkruimel maggieblokje en voeg na paar minuten toe. Voeg kousenband toe en bak mee voor paar minuten. Voeg uien en knoflookpoeder toe en klaar.
Lams masala
1 el komijnzaad
3 el zonnebloemolie
1 kilo lamsvlees
1 citroen
1 grote ui
8 tenen knoflook
1 tl gember pasta
1 el kerrie masala
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
1 tl witte peper
4 kleine maggi blokjes
Snufje zout
Rooster het komijnzaad in een droge pan tot het begint te geuren en maal dan fijn.
Snijd het vlees in blokjes en laat even staan met water en de citroen door de helft gesneden.
Snipper de ui fijn en verhit de zonnebloemolie in de pan. Fruit de uitjes aan en voeg na een paar minuten de geperste knoflook toe.
Bak nu het vlees in porties mee, geef het vlees de ruimte om te bakken. Alle kanten moeten bruin zijn. Doe dan al t uitgelekte en drooggedepte vlees bij elkaar samen met de kruiden, ook het gemalen komijnzaad. Roer even door en voeg dan een glas heet water toe. Laat nu sudderen met deksel op de pan voor minstens 2 uur. Het vlees moet heerlijk mals zijn. Als het vlees ondertussen droog komt te staan voeg nog iets water toe. Proef op smaak voor zout.
Reactie plaatsen
Reacties