
6 gebaksvormpjes
2,5 banaan
1 el poedersuiker
1 tl citroensap
250 ml slagroom +250 ml slagroom + nog een klein scheutje slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 el roomboter
2 el + 1 el suiker
Stukje melk of puur chocolade voor garnering
Pureer de bananen met de poedersuiker. Meng de citroensap erdoorheen tegen verkleuring.
Klop de 250 ml slagroom stijf met het zakje vanillesuiker.
Spatel de banaan er rustig doorheen tot het helemaal vermengd is. Vul nu de gebaksvormpjes ermee en zet afgedekt weg voor minstens 4 uur.
Ondertussen maak je de karamel door 1 el boter in een steelpannetje met dikke bodem te verhitten. Zodra het gesmolten is voeg je de 2 el suiker toe en blijf goed roeren tot het helemaal opgenomen is en gaat borrelen en bruinen. Dit zal ongeveer 5 minuten duren. Goed blijven roeren dat het niet verbrand. Doe de room erbij en roer nog even door tot de juiste consistentie bereikt, ik stop net iets voor het dik genoeg is omdat dit nog zal indikken als het afkoelt.
Vlak voor het serveren klop de rest van de slagroom stijf met 1 el suiker. Spuit op je bananen mousse, gebruik de halve banaan om schijfjes te snijden en te decoreren. Daarop de karamel. En schaaf wat chocola bovenop.
Ik bedenk me net dat een laagje karamel op de bodem net wat extra's zou geven. Misschien een ideetje.
Reactie plaatsen
Reacties