
Wat heb je nodig:
- 500 gram gekookte en volledig afgekoelde basmati rijst
- Scheutje zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- Handjevol gesneden bosui en nog een handje die je bewaard voor op het einde.
- 1 halve tl kentjoer
- 1 maggieblok
- Witte peper en zout
- Scheut ketjap manis
Optioneel:
- kwart tl trassie
- tl sambal
Het is erg belangrijk om afgekoelde rijst te gebruiken zodat je een goede droge korrel krijgt.
- Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui, bak glazig en voeg dan de knoflook en bosui toe.
- Als je trassie gebruikt doe je dit ook nu.
- Verkruimel de maggieblok en voeg samen met de rest van de kruiden toe en eventueel ook de sambal.
- Voeg de ketjap toe en dan de rijst in gedeeltes en hussel alles goed door tot alle rijst donker gekleurd is. Niet teveel roeren en doen want dat gaat ten koste van je rijst.
- Voeg de overgebleven bosuitjes toe en bak nog even een paar minuten het geheel.
Serveeropties :
- Seroendeng
- Kipsate
- Satesaus
- Gefrituurde uitjes
- Gebakken eitje
- Zuurgoed
- Sambal on the side
- Kroepoek
Reactie plaatsen
Reacties