πŸ‡ΊπŸ‡Έ Kipburger

 

Voor de marinade:

  • 4 halve kipfilets
  • Een glas karnemelk
  • 1 tl zout
  • Halve tl zwarte peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el paprikapoeder 
  • Halve tl gerookte paprikapoeder
  • 1 halve tl chilipoeder

 

  1. Halveer de kipfilet in de hoogte zodat je platte filetjes overhebt. Sla ze eventueel nog wat plat als ze nog te hoog zijn. 
  2. Mix alle kruiden in de karnemelk en laat de kipfilet daar een paar uur in zwemmen. Ik deed het een nacht van te voren.

 

Dan hebben we nodig:

  • Een kom bloem
  • Een kom gekluste eieren (waarschijnlijk 2)
  • En een kom paneermeel of panko
  • En een laagje zonnebloemolie om in te frituren.

Door de bloem en de paneermeel heb ik nog van alle kruiden een klein beetje gedaan voor wat extra smaak.

 

  1. Haal de kipfilet uit de melk, laat wat uitlekken en haal vervolgens door de bloem, ei en paneermeel/panko.
  2. Laat de olie heet worden en bak ze mooi goudbruin aan beide kanten. Check even in het midden of ze gaar zijn, niet geheel onbelangrijk.

 

Het deeg:

  • 500 gr tarwebloem
  • 6 gr droge gist
  • 10 gr zout
  • 25 gr zonnebloemolie
  • 50 gram ei, op kamertemperatuur
  • 275 gr volle melk, 20 – 25 α΅’C
  • zonnebloemolie
  • sesamzaadje

 

Dit recept komt van rutgerbakt. Als het op deeg aankomt, he is the man. Zoek op 'rutgerbakt hamburgerbroodjes' en je vindt daar uitgebreide stappenplan.

 

Opbouw burger

Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, ik ben voor basic gegaan dit keer en dat was sla, cheddar en rode ui. Als saus heb ik japanse mayo met andalous gemengd. Heerlijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.