4 dunne aubergines

Olijfolie

1 grote ui

2 teentjes knoflook

300 gram gehakt (ik gebruikte mix van lams en rund)

1 tl tomatenpuree

1 tl paprikapuree

1 tl paprikapoeder

1 tl oregano

Zout

Peper

Een tomaat

En nog eventueel wat strookjes groene peper

Verse peterselie

 

Schil de aubergine in reepjes om en om. Prik er wat gaatjes in met een vork besmeer met olie en leg ze in de oven op 200 graden tot ze zacht zijn, ongeveer 45 minuten.

Fruit ondertussen de gesnipperde ui in wat olie met knoflook en het gehakt. Bak de tomatenpuree en paprikapuree mee, kruid met paprikapoeder, oregano, zout en peper. Voeg een paar el water om het een mooi geheel te maken. 

In een ander pan voeg je een el olie toe en een el tomatenpuree. Bak voor een minuutje maar blijf roeren dat t niet verbrand. Voeg een half glas water toe en mix even door zodat je een sausje krijgt voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Neem een ovenschaal.

Spreid de aubergines open en vul ze met het gehaktmengsel. Leg daarbovenop een schijfje tomaat, eventueel groene peper en fijngehakte peterselie. Giet de saus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet in de oven op 180 graden voor 45 minuten. Haal dan de folie weg en bak nog een kwartiertje zonder.

Lekker met yoghurt en pilav.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.