
Tips:
Wokken is hoog vuur en snelheid. Het is belangrijk dat de groente zn structuur behoudt. Dus niet langer dan nodig laten doorbakken.
Niet onnodig roeren in de pan. Maak liever gebruik van het schudden van de pan.
Ik coat de kip met een beetje maizena voor een klein beetje crunch, dit kan je achterwege laten.
Pas de hoeveelheid chilipepers zelf aan, ze geven namelijk ook de smaak door aan de olie waarin je ze frituurt, waardoor het gerecht al een pit krijgt.
Het recept
4 el zonnebloemolie
1 el gedroogde rawit chilipeper
2 handjes vol cashewnoten
300 gram kipfilet
1 el maïzena
1 ui
3 teentjes knoflook
1 bosje lente ui
2 el lichte sojasaus
2 el oestersaus
1 tl suiker
Mix de soja, oestersaus en suiker met elkaar en zet aan de kant.
Was de kip, snijd in blokjes en paneer lichtjes met de maizena.
Verhit de olie in een wok en frituur hierin kort de chilipepers en cashewnoten. Bewaar de olie en laat de peper en cashew uitlekken.
Frituur nu de kip lichtbruin in de olie en haal dan de kip er weer uit.
Snijd de ui in halve maantjes en bak in de olie, pers de knoflook en bak even mee. Snijd de witte gedeeltes van de lenteui door de lengte en bak nog een minuutje mee. Voeg de kip, cashew en rawit weer toe en nu ook de saus. Dit zal stroperig worden, voeg aan de hand daarvan een paar el water toe. Gebruik nu het groene gedeelte van de lenteui, snijd in ringetjes en voeg het 80 procent toe.Verhit alles enkele minuten en serveren maar.
De overige lenteui ringetjes strooi je bovenop het gerecht.
Serveertip: jasmijnrijst
Reactie plaatsen
Reacties