๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ณ Beef Bejing

500 gram biefstuk
Halve theelepel 5-spice
Halve theelepel witte peper
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
Halve theelepel suiker
Maizena

3 eetlepels rijstazijn
1,5 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel tomatensaus
2 eetlepels hoisin saus
2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel gedroogde rode chilipeper (meer of minder naar smaak)
4 teentjes knoflook
2 rode paprika's
1 grote ui
Zonnebloemolie
Rijst of noodles

Begin met het marineren van het vlees. Snijd in reepjes en doe in een kom samen met de 5 spice, peper, sojasaus, sesamolie en suiker. Meng goed door en laat minstens een half uur staan.

Ondertussen maak je de saus klaar door azijn met suiker, ketchup, tomatensaus, hoisin en sojasaus goed met elkaar te mengen.

Voeg maizena toe aan het vlees zodat het met een laagje bedekt is. Verhit olie in een wok en frituur nu kort alle reepjes aan beide kanten. Doe het in delen als het vlees niet genoeg ruimte heeft in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Het vlees moet een knapperig laagje krijgen maar niet overgaren. Ik heb denk ik een minuutje aan beide kanten gefrituurd.

Haal de olie uit de pan en voeg opnieuw een eetlepel olie toe. Fruit hierin de geperste knoflooktenen met de gedroogde chilipeper. Voeg dan de ui in halve manen toe en paprika in stukken van ongeveer een cm. Wok eventjes tot het zacht is en voeg dan de saus toe met de biefstuk. Even meewokken tot alles goed heet is en serveer dan met rijst of noodles.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.