150 gram gedroogde kikkererwten
Zonnebloemolie
1 laurierblad
1 kaneelstok
2 groene kardemompeulen
2 uien
2 groene chilipepertjes (dit is best pittig, gebruik er 1 voor wat milder)
4 teentjes knoflook
1 el gember pasta
3 tomaten

1 tl garam masala
Halve tl kurkuma
Halve tl komijn
1 tl korianderpoeder
1 tl gedroogde mango poeder
Halve tl chilipoeder (optioneel)
1 tl gedroogde fenegriekblaadjes
Zout

Spoel de kikkererwten goed schoon en laat weken in een ruime kom met water voor een gehele nacht.
Spoel ze dan weer af en laat ze koken tot ze geheel zacht zijn. Als je ze tussen je vingers drukt moeten ze helemaal mushy worden.
Doe een lepel olie in een pan en laat het laurierblaadje, kaneelstokje en kardemompeulen (snijd deze open) even lichtjes frituren in de olie. Laat dit niet verbranden.
Voeg dan de gesnipperde uien toe samen met de groene chilipepers (in zijn geheel) en bak mee tot de uien lichtbruin beginnen te worden. Voeg dan de knoflook en de gemberpasta toe en bak ook even mee. Nu mag de tomaat erbij en bak je het geheel tot het vocht van de tomaten verdampt is en het allemaal goed zacht is geworden. Haal de kaneelstok, laurier en kardemom eruit en doe de tomatenmasala in de blender, voeg een klein beetje water toe om het tot een saus te maken.
Voeg terug in de pan met de overige kruiden. De zout moet je even zelf op smaak toevoegen.

Lekker met naan en raita.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.