🇮🇹 Bolognese saus

1 el olijfolie 

2 uien

500 gram gehakt

4 teentjes knoflook

1 grote wortel

2 stengels bleekselderij

1 el oregano

1 tl tijm

Zout

Peper

2 laurierblaadjes

Optioneel, half blokje runderbouillon

500 ml tomaten frito

100 ml volle melk

 

500 gram spaghetti

Parmezaanse kaas

 

Snipper de ui en fruit aan in de olijfolie.

Voeg het gehakt toe en pers de knoflook en bak mee. 

Snijd de tomaat en bleekselder fijn in kleine blokjes. Voeg toe en roer even door met de kruiden. Voeg de frito toe doe de deksel op de pan en laat 3 uurtjes op laag vuur pruttelen.

Doe op het laatste moment de melk erbij en kook de spaghetti. Laat de spaghetti uitlekken en doe bij de saus. Even goed husselen en garneren met parmezaanse kaas.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.