
3 aubergines
1 el olijfolie
300 gram kalfsvlees zonder bot
1 ui
2 teentjes knoflook
1 ontvelde tomaat
1 el paprikapuree
Zout
Peper
2 el bloem
1 el melk
Ongeveer 150 ml melk
Begin met het roosteren van de aubergines.
Prik gaatjes in de aubergine en leg in de oven voor ongeveer 45 minuten op 200 graden en draai ze halverwege even om. Als je de mogelijkheid hebt ze te branden op het vuur, doe dit.
Het vruchtvlees moet helemaal zacht zijn.
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm en braad even aan in olijfolie tot rondom bruin is geworden. Snipper de ui en pers de knoflook en bak mee tot de ui glazig is geworden. Dan voeg je de ontvelde tomaat in blokjes toe met de paprikapuree, zout en peper. Bak een paar minuten en voeg dan een klein laagje heet water toe. Laat het geheel nu ongeveer een uurtje stoven.
Ondertussen maak je de aubergine bechamel. Ontdoe de aubgerine van zn velletje zodat je alleen het zachte vruchtvlees over hebt. Snijd in grove stukken.
Smelt in een pannetje de boter met de bloem en roer goed door met een garde. Voeg dan de melk toe in gedeeltes en geef het tijd in te dikken tot je de juiste consistentie hebt bereikt. Voeg dan de aubergines met wat zout en peper toe.
Dien het geheel op door de aubgerinepuree op de bodem te leggen en daarboven de kalfsvlees inclusief saus.
Reactie plaatsen
Reacties