🇮🇳 Murgh makhani

Voor de eerste kipmarinade

 

 

 

500 gram kipfilet

 

1 tl citroensap

 

1 El paprikapoeder

 

1 tl cayennepoeder

 

Wrijf de kip in met deze kruiden en snijd in grove stukken.

 

 

 

Tweede kip marinade 

 

stukje gember van 1 cm

 

3 teentjes knoflook

 

2 volle el yoghurt

 

1 tl garam masala

 

Zaadjes van 2 groene kardemoms

 

1 tl komijn

 

1 tl kurkuma

 

Zout

 

 

 

Meng bovenstaande met elkaar en dan door de kip. 

 

Laat dit afgedekt staan in de koeling, minimaal een uur en het liefst een hele nacht.

 

 

 

Saus

 

2 kruidnagels

 

1 kaneelstokje

 

1 tl komijnzaad

 

Zaadjes van 2 groene kardemoms

 

1 el ghee, plus 2 extra voor straks

 

1 grote ui

 

3 teentjes knoflook

 

Stukje gember van 1 cm

 

2 tomaten

 

Handjevol gebroken cashewnoten

 

1 tl suiker (dit hoort in het originele recept maar ik laat dit weg, ik hou niet van die zoete smaak in dit gerecht)

 

Zout

 

100 ml room

 

1 tl garam masala 

 

1 el fenegriekblaadjes

 

2  eetlepels ghee

 

Optioneel : Handjevol koriander voor garnering

 

 

 

Rooster de kruidnagels, kaneelstokje, komijnzaad en zaadjes van de kardemom in een droge pan tot het  begint te geuren. Smelt dan de ghee in de pan en voeg  de gesneden ui, tomaat en geperste knoflook en gember toe. Laat dit samen droog bakken, dit zal ongeveer 5 minuten duren. Voeg dan de cashewnoten toe en 30 ml water laat dit nu 5 minuten samen pruttelen. Doe alles behalve het kaneelstokje in de blender of maal de saus fijn met een staafmixer.

 

Bewaar wel het kaneelstokje voor straks.

 

Bak in dezelfde pan met 1 lepel ghee/boter nu de kip bijna gaar.

 

Doe de gezeefde saus terug in de pan samen met de boter, room, de suiker, garam masala, fenegriekblaadjes en zout. Doe ook het kaneelstokje terug. Roer even goed door. Laat de kip nog even meegaren in de saus tot het gaar is en dan mag het vuur uit.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.