
Voor de eerste kipmarinade
500 gram kipfilet
1 tl citroensap
1 El paprikapoeder
1 tl cayennepoeder
Wrijf de kip in met deze kruiden en snijd in grove stukken.
Tweede kip marinade
stukje gember van 1 cm
3 teentjes knoflook
2 volle el yoghurt
1 tl garam masala
Zaadjes van 2 groene kardemoms
1 tl komijn
1 tl kurkuma
Zout
Meng bovenstaande met elkaar en dan door de kip.
Laat dit afgedekt staan in de koeling, minimaal een uur en het liefst een hele nacht.
Saus
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 tl komijnzaad
Zaadjes van 2 groene kardemoms
1 el ghee, plus 2 extra voor straks
1 grote ui
3 teentjes knoflook
Stukje gember van 1 cm
2 tomaten
Handjevol gebroken cashewnoten
1 tl suiker (dit hoort in het originele recept maar ik laat dit weg, ik hou niet van die zoete smaak in dit gerecht)
Zout
100 ml room
1 tl garam masala
1 el fenegriekblaadjes
2 eetlepels ghee
Optioneel : Handjevol koriander voor garnering
Rooster de kruidnagels, kaneelstokje, komijnzaad en zaadjes van de kardemom in een droge pan tot het begint te geuren. Smelt dan de ghee in de pan en voeg de gesneden ui, tomaat en geperste knoflook en gember toe. Laat dit samen droog bakken, dit zal ongeveer 5 minuten duren. Voeg dan de cashewnoten toe en 30 ml water laat dit nu 5 minuten samen pruttelen. Doe alles behalve het kaneelstokje in de blender of maal de saus fijn met een staafmixer.
Bewaar wel het kaneelstokje voor straks.
Bak in dezelfde pan met 1 lepel ghee/boter nu de kip bijna gaar.
Doe de gezeefde saus terug in de pan samen met de boter, room, de suiker, garam masala, fenegriekblaadjes en zout. Doe ook het kaneelstokje terug. Roer even goed door. Laat de kip nog even meegaren in de saus tot het gaar is en dan mag het vuur uit.
Reactie plaatsen
Reacties