
Olijfolie
500 gram lamsvlees
2 uien
5 tenen knoflook
1 tomaat
1 groene peper
250 ml tomatenpassata
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 tl zwarte peper
1 tl korianderpoeder
Een kleine tl kaneel
Halve tl pimentpoeder
Halve tl kruidnagelpoeder
Halve tl chilivlokken, meer indien gewenst
1 laurierblaadje
Zout
Halve beker heet water
Zak 400 gram bevroren kleine okra's
Laat de okra ontdooien.
Snijd het lamsvlees in blokjes.
Verhit een lepel olijfolie in de pan en braad het vlees aan alle kanten iets bruin. Snipper de uit voeg toe en laat paar minuten meebakken tot de uien glazig zijn geworden. Pers de knoflook en voeg deze toe en bak weer voor een paar minuten mee. Snijd de tomaat in blokjes en de groene peper in ringetjes (verwijder de zaadjes) en voeg samen met de passata toe. Roer voor enkele minuten door en voeg dan alle kruiden met hete water toe. Breng gezamenlijk aan de kook en zet dan het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat nu voor 1,5 uur het vlees zachtjes pruttelen.
Bestrijk de ontdooide okras met olijfolie en bak of in de oven of airfryer voor ongeveer 15 minuten en tussentijds even keren. Ze mogen er lichtbruin uitkomen. Dit zorgt voor een krokant jasje van de okras. Doe ze bij het vlees in de pan en laat nu samen nog een kwartiert pruttelen. Proef ondertussen het gerecht op zout en pas aan.
Serveer met basmati rijst, brood of beide.
Reactie plaatsen
Reacties