
500 gram lamskoteletjes
2 el olijfolie
2 el za'atar (zie beneden voor recept)
1 el citroensap
2 tenen knoflook
1 tl chilivlokken
1 el granaatappel melasse (ik gebruik zonder suiker)
Zout
1 el olijfolie om mee te grillen
Pers de knoflook fijn en meng met de rest van bovenstaande ingrediënten. Smeer hiermee de koteletjes in en laat op zn minst een uur marineren.
Verhit de lepel olijfolie in een grill of koekenpan en bak de kotteletjes voor 3 minuten aan beide kanten. Laat vooral het vetrandje aan de zijkanten smelten.
Recept voor za'atar.
1 el sesamzaad
1 tl sumak
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
0,5 el komijn poeder
1 aubergine
2 teentjes knoflook
1 el tahini
1 el olijfolie
1 tl citroensap
Zout
Rooster de aubergine op het vuur voor enkele minuten. Doe het in een zakje zodat het schil daarna makkelijk loslaat.
Blend dan de aubergine zonder schil met de knoflook. Roer dan de rest van de ingredienten erdoorheen.
Reactie plaatsen
Reacties