700 gram riblappen

300 gram rode bonen uit blik (of gedroogd en dan een nacht geweekt en voorgekookt)

2 plus 2 el olijfolie

1 grote ui

8 tenen knoflook

1 el tomatenpuree 

1 tl libanese seven spice (zie recept onderaan)

1 tl korianderpoeder 

Halve tl gemalen kaneel

1 kaneelstokje

Zout

Verse zwarte peper

 

Libanese 7 spice

 

2 tablespoon black pepper

2 tablespoon cinnamon

2 tl paprikapoeder

1 tl kurkuma poeder 

1 tl korianderpoeder 

1 tl komijnpoeder

1 tl cayenne pepper

5 tl garam masala

 

Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Snipper de ui en fruit aan tot ze glazig zijn. Pers de knoflook en dan toe.Snijd het vlees in blokjes en bak rondom bruin. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuutje mee. Voeg dan heet water toe tot het vlees bijna geheel onderstaat en voeg de andere 2 el olijfolie toe. Laat dit nu samen op laag vuur voor 1,5 tot 2 uur pruttelen.

Als je gedroogde bonen gebruikt kook deze dan even apart voor en voeg halverwege toe aan het vlees. Als je ze uit blik gebruikt spoel ze dan af en voeg op het laatste moment toe, als het vlees al helemaal zacht is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.