🇹🇷 Kanat en Lamskotelet

1 kilo kip vleugels 

3 el olijfolie

3 tenen knoflook

1 el paprikapoeder

1 el oregano

1 tl pul biber

1 tl sumac

1 tl zwarte peper

1 tl komijn

Zout

1 citroen

 

Was de kip en maak deze goed schoon (haartjes en dergelijke).

Pers de knoflook en doe samen met de olijfolie en alle kruiden in een kommetje. Roer goed door en besmeer de kip hiermee. Was de citroen goed en snijd door de helft en doe bij de kip. Laat dit nu marineren voor minstens een uur, hoe langer hoe beter. 

Als je tijd tekort komt marineer dan in een zak zodat alle smaken beter intrekken.

Ook kan je ervoor kiezen sneetjes te maken in de kip.

Verwarm de oven voor op 180 graden bak de vleugels nu eerst voor 30 minuten. Draai de vleugels dan om en bak nu op 200 graden (eventueel met grillfunctie) voor een krokant velletje. Besmeer ze eventueel nog met een beetje gesmolten boter voor een nog krokanter velletje voor je ze op 200 graden gaat bakken.

 

Halve kilo lamskoteletten 

Halve tl gerookte paprikapoeder

Halve tl pul biber

Halve tl sumac

1 tl oregano

1 el paprikapuree

2 el olijfolie 

Zout en peper

 

Meng alle ingredienten met elkaar en smeer de kotteletjes goed in. Laat 30 minuten op kamer tempratuur komen voor het grillen.

Grilltijd afhankelijk van de grootte van het vlees. Voor kleintjes zoals op de foto heb ik grilltijd van 3 minuten per kant gehanteerd.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.