
600 gram gehakt (ik gebruik hiervoor lams/rund mix)
1 grote ui
3 tenen knoflook
Handjevol peterselie
1 tl pul biber
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
Zout
Peper
1 ei
Paar el paneermeel
1 el zonnebloemolie plus een laagje zonnebloemolie
2 grote aardappelen (ik gebruik vastkokend)
3 groene lange pepers
Olijfolie
1 el paprikapuree
Snufje pul biber
1 tl oregano
Zout
Peper
Handjevol cocktail tomaatjes
Begin met het kruiden van het gehakt. Rasp de ui, pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Meng samen met pulbiber, paprikapoeder, komijn, zout, peper een ei en paneermeel door het gehakt. Vorm hiervan iets wat langwerpige stukken. Ik haalde uit 600 gram 8 stuks.
Bak deze af in een el zonnebloemolie tot ze aan beide kanten bruin zijn maar ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Schil de aardappels en snijd in parten, zie foto voor ongeveer de grote.
Ook deze bak je in een laagje zonnebloemolie op laag vuur. Ze hoeven niet bruin te worden maar wel iets zacht.
Doe nu de aardappelparten en gehakt om en om in een ovenschaal.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Neem een aparte sauspan en doe hierin een el olijfolie, bak de paprikapuree hierin even op laag vuur een beetje aan voor 30 sec en voeg dan een beker heet water toe. Voeg de pul biber, zout, peper en oregano toe en proef even op smaak.
Dit giet je over je ovenschaal. Snijd de groene pepers in stukken en leg tussen de aardappels en vlees. Leg ook de tomaatjes rondom. Dek af met folie en laat in de oven alles samen verder garen voor zo een 40 minuten. Haal dan de folie eraf en bak nog even voor 10 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties