🇦🇫 Chicken ghorma (fastway) & sabzi

 

Dit is een snelle variant. Normaliter gebruik je hiervoor vlees met bot en laat je dit een paar uur stoven.

600 gram kipdijfilet
1 el ghee of olie
1 flinke ui
6 tenen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
Halve tl komijn
1 tl gember
Halve tl chilivlokken
Peper
Zout
Gepelde tomaat uit blik
2 el olijfolie
Half blokje kippenbouillon
1 el garam masala
Optioneel, aardappels.

Was de kip en snijd in blokjes.
Verhit de ghee of 1 lepel olie in een diepe pan. Snipper de ui en fruit aan. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak mee. Voeg dan de kurkuma, komijn, gember, chili en koriander toe en roer voor een halve minuut even door. Dan de kip, bak deze even rondom met alle kruiden bruin. Voeg dan de tomaten uit blik toe, de olijfolie, bouillonblokje, zout, peper en garam masala toe. Laat nu op middelhoog vuur pruttelen. Als je aardappels toevoegt doe dan deze erbij en kook dan tot de aardappels zacht zijn.

3 el olijfolie
1 flinke ui
1 pak diepvries spinazie (nog bevroren)
3 stengels bosui
Kwart bosje koriander
1 el gedroogde dille
1 tl korianderpoeder
1,5 el citroensap
Zwarte peper
Zout

Verhit olijfolie in een pan.
Snipper de ui en fruit aan in de pan. Zodra de ui glazig ziet voeg dan de spinazie toe en bak op laag vuur voor zo een 10 minuten tot volledig ontdooid is. Snijd de bosui en koriander fijn en voeg met de rest van de ingrediënten (behalve de citroensap)en laat weer 10 minuten op zacht vuur samen staan. Voeg op het laatst citroensap toe.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.