
Voor de kip.
1 El olie
400 gram kippendij
1 ui
4 teentjes knoflook
1 El kerrie masala
Halve tl komijn
1 El ketchup
1 maggieblok
1 tl witte peper
1 madame jeanette
Ongeveer 5 El water
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit even aan in de olie.
Snijd de kip in kleine reepjes en bak mee. Voeg de komijn, masala toe en roer het even goed samen. Verkruimel met maggieblokje en voeg dan de ketchup, witte peper en het maggieblokje toe in de pan. Roer door. Voeg de madame jeanette toe en het water. Laat het even pruttelen tot de saus is ingedikt en de kip gaar is.
Laat afkoelen.
Voor het deeg.
500 gram bloem
10 gram gist
50 ml olie
300 ml water
Snufje zout
Kwart tl suiker
Eigeel
Sesamzaadjes
Mix bovenstaande ingredienten behalve het eigeel en sesamzaadjes met elkaar en kneed zeker 10 minuten tot soepel deeg.
Leg het deeg in een ingevette kom afgedekt met plastic en een theedoek op een warme plaats en laat rijzen tot dubbel in omvang, ongeveer 60 min.
Haal er dan 12 tot 14 bolletjes uit. Druk er eentje ietswat plat met de hand en leg een lepel kip vulling in het midden en vouw de bolletjes dicht en maak weer tot een bolletje. Ga zo al het deeg af en Besmeer met eigeel en besprenkel met sesamzaad. Laat ze afgedekt nog 30 min rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ze dan af voor zo een 15 minuten of tot ze goudbruin zijn en gaar.
Reactie plaatsen
Reacties