
Dit recept is voor 6 kleine pide.
Ik heb verschillende soorten kaas benoemd, doe vooral wat jou een lekkere combinatie lijkt.
Door eieren te gebruiken samen met de kaas krijg je een romigere fluffy vulling.
250 gram bloem
1 tl gist
150 ml warm water
Snufje zout
Kwart tl suiker
1 el olijfolie
1 eigeel
Optioneel: sesamzaadjes
100 gram geraspte mozarella of kasar kaas
100 gram feta of goudse geraspte kaas
Voor elke pide drie plakjes sucuk.
Ik gebruik de sucuk in vorm van een rookworst, ik verwijder het vel en snijd in dunne plakjes.
Optioneel : 3 eieren
Voor het bestrooien na de oven
Snufje pul biber
Snufje verse zwarte peper
Zeef de bloem.
Meng alle ingrediënten goed met elkaar (houd de zout zoveel mogelijk weg van de gist) en kneed tot een elastisch licht plakkerig deeg. Doe in een kom, dek af en laat op een warme plaats rijzen tot verdubbeld is in omvang.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel het deeg nu in 6 bollen en vorm hier ovalen van.
Meng de kazen met eventueel de eieren en spreid over de pide heen en laat hierbij zo een halve cm van de randen vrij.
Meng de geraspte/gebrokkelde kazen met elkaar en roer eventueel de eieren erdoorheen.
Vouw dan de randen van de pide iets naar binnen en zorg voor de vorm van een kano.
Besmeer de randjes met eigeel en eventueel sesamzaadjes. Bak nu af in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
Bestrooi met wat verse zwarte peper en/of pul biber.
Reactie plaatsen
Reacties