🇨🇷 Thaise pompoensoep

  • 1 kilo pompoenstukken
  • 2 El zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 2 citroengras
  • 1 stukje gember van 1/2 cm
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 2 liter Kippenbouillon
  • Zout
  • Peper
  • 250 ml kokosmelk

Optioneel voor garnering : kokosrasp, chilivlokken, koriander

 

Schil en snijd de pompoen in stukken.

Snijd de uien in kwarten en plet de knoflooktenen en snijd grof. Snijd de gedroogde chilipeper, plet de citroengras en schil en snijd de gember in plakken.

Fruit ui, knoflook, citroengras, gember en chilipeper even in de olie.

Voeg de pompoen toe en bak een minuutje mee. Voeg de kippenbouillon toe.

Laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen helemaal zacht is, dit zal ongeveer 20 minuten duren. Pureer dan de soep.

Proef op smaak en voeg nog wat zout en peper toe samen met de kokosmelk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.