🇲🇦 Tchicha / iwzan soep

150 gram tchicha

2 el olijfolie

1 ui

2 tomaten ontvelt

Een handvol peterselie

1 tl kurkuma

1 tl gember

1 tl paprikapoeder 

1 tl komijn

1 tl knoflookpoeder

Zout

Peper

1 blokje kippenbouillon 

1 liter water

 

Spoel de tchicha schoon en laat dan uitlekken.

Maal de ui en tomaat in de keukenmachine helemaal fijn.

Neem een soep pan en verhit hierin 1 el olijfolie. Doe de tomaat met ui mengsel erbij en laat even een paar minuten samen pruttelen. Voeg dan de overige kruiden toe, snijd de peterselie fijn. Voeg het water met bouillon en de tchicha erbij. Roer door en laat samen pruttelen op middelhoog vuur voor ongeveer 20 minuten. Ondertussen een paar keer doorroeren zodat het niet klontert. Voeg op het laatst de andere 2 el olijfolie toe. Proef even op smaak en voeg indien nodig nog wat zout of peper toe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.