๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡ซ Yahkni soup

1 kilo drumsticks 

2 el zonnebloemolie 

1 grote ui + 1 medium ui

3 teentjes knoflook + nog 3 teentjes 

1 tl kurkuma

Zout

Peper

1 grote aardappel

1 grote wortel

1 rode paprika

1 kommetje kikkererwten

1 tl gedroogde koriander

Eventueel een blokje kippenbouillon

1 el maizena plus 3 el water

Handjevol koriander

 

Ontvel de kippenbouten en was de kip.

Dep droog en bak dan aan in een ruime pan in een lepel olie samen met de ui in ringen gesneden en de geperste knoflook. Voeg dan water toe met de kurkuma, zout en peper tot de kip onderstaat en laat gaar koken. Haal uit de pan en laat afkoelen. Zeef de bouillon en bewaar voor straks. Pluis dan de kip en zet aan de kant.

Verhit weer een lepel olie in de pan. Fruit de in blokjes gesneden ui en geperste knoflook aan. Voeg dan de in kleine blokjes aardappel en wortel toe en bak voor een paar minuten mee. Voeg dan de paprika in blokjes toe. Voeg de korianderzaad toe en eventueel je kippenbouillon. Nu doe je de gezeefde bouillon hierbij en laat de groente nu ongeveer 10 minuten samen koken tot de groente gaar zijn.

Doe de lepel maizena in een kommetje en roer hier met een garde en het water dit tot een papje. Dit voeg je toe aan de soep, langzaamaan en goed blijven roeren.

Doe nu de kikkererwten en de geplozen kip erbij en laat het nog 5 minuten doorpruttelen op middelhoog vuur. Voeg op het laatst wat fijngesneden verse koriander toe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.