
1 medium grote bloemkool
1 el boter
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 blokje kippenbouillon
Zout
Peper
1 el mosterd
100 ml room
Handjevol verse dille
1 el citroensap
Optioneel, een beetje chilivlokken voor garnering
Begin met het roosteren van de bloemkool in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Houd in de gaten dat het niet verbrand, goudbruin is what we going for.
Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Neem eem soeppan, smelt de boter en fruit de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg de bloemkool in roosjes toe samen met een liter water, bouillon, zout en peper. Kook 10 minuten samen. Doe alles samen in een blender en maal tot een mooi egaal goedje. Doe terug in de pan en voeg nu de mosterd,room en dille toe. Roer goed door, proef op smaak voeg indien nodig nog zout of peper toe, voeg op het laatst nog citroensap toe en eetsmakelijk.
Reactie plaatsen
Reacties