πŸ‡ΉπŸ‡­ Tom Yum soep

500 gram grote garnalen met kop en staart
1 ui
1 el olijfolie

2 stengels citroengras
3 limoenblaadjes
4 schijfjes galangal
3 gedroogde chilipepertjes
1 el thaise chilipasta
Sap van een halve limoen
3 el vissaus
Een bakje met oesterzwammen
Koriander voor garnering
Optioneel, kokosmelk

Gebruik het schil en de kopjes van 12 garnalen. Doe deze samen met de lepel olie en gesnipperd uitje in een pan en bak aan. Zodra de onderkant gaat bruinen en goed gaat geuren voeg je een liter water toe en laat 5 minuten samen koken. Zeef dan de bouillon in een andere pan. Voeg daarbij de onderste gedeeltes van de citroengras toe, gekneusde limoenblaadjes, chilipepers en galangal toe en laat geheel nu 5 minuten koken. Voeg dan het limoensap, chilipasta (roer deze even los in de soep) en vissaus toe en laat weer een paar minuten koken.
Snijd de oesterzwammen in reepjes voeg toe en kook 2 minuten mee. Kook nu de rest van de garnalen mee tot ze roze zijn. Garneer met korianderblaadjes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.