πŸ‡ΈπŸ‡° Gepofte knoflooksoep

3 bollen knoflook

1 tl olijfolie

Aluminiumfolie 

 

1 liter kippenbouillon

2 takjes verse tijm of vervangen met gedroogde tijm

100 ml room

Zwarte peper en zout

Eventueel citroen 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het topje af van de bollen knoflook, laat de knoflookbol wel verder in zijn geheel. Besmeer de bovenkant met olijfolie en verpak nu in aluminiumfolie met de glanzende kant naar binnen toe. Laat ze nu voor drie kwartier in de oven poffen.

Doe de kippenbouillon in een soeppan met de tijm en verwarm dit samen. Knijp dan hierin de knoflook uit. Pas op, heet.

Roer goed door zodat je geen stukjes overhoudt. Kook zachtjes voor 10 minuten samen. Voeg de room en zout en peper toe naar smaak. Serveer eventueel citroen ernaast.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.