🇬🇧 Pistachio baked cheesecake

Springvorm van 22 cm

Bakpapier

Aluminiumfolie 

Grote ovenschaal waar de springvorm in past.

 

175 gram bastognekoeken

50 gram ongezouten roomboter

100 gram gepelde pistachenoten 

600 gram roomkaas, voorkeur; monchou, op kamer temperatuur

80 gram suiker

1 zakje vanillesuiker 

3 keer eigeel, op kamertemperatuur 

 

Zet de oven op 180 graden.

Bekleed de bodem van de springvorm met de bakpapier.

Maal de koekjes fijn, smelt de boter, mix samen met elkaar en druk plat met een lepel op het bakpapier.

Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine. Gun het de tijd om tot een pasta te vormen, dit kan zeker 5 minuten duren. 

Klop de roomkaas los met de suiker en voeg dan de pistachepasta toe. Klop de eigeel er 1 voor 1 zachtjes doorheen, nu niet meer of harder kloppen dan nodig is.

Schenk je mengsel in de springvorm. Maak een stevig randje met de Aluminiumfolie om de bodem heen. Dit zodat er geen water doorheen zal dringen. 

Zet de springvorm in de ovenschaal en vul de ovenschaal met warm water. Niet teveel anders loopt je springvorm over.

Zet het geheel in de oven voor 15 minuten.

Verlaag dan de warmte van de oven naar 120 en bak nog drie kwartier af. Doe dan de oven uit en zet een pollepel tussen de deur zodat de oven op een kiertje staat. Zo laat je de cheesecake staan tot de oven is afgekoeld. Zet vervolgens de cheesecake afgedekt nog minstens 4 uur in de koelkast. 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.