
600 gram stevige witvis
8 el bloem
8 el maizena
1 tl bakpoeder
Zout
Peper
Paprikapoeder
En eventueel andere kruiden naar keuze
80 ml spa rood
Zonnebloemolie
Meng de ingrediënten behalve de vis en olie met elkaar en zet een half uur in de koelkast. Ondertussen zou je de saus klaar kunnen maken, zie onderaan daarvoor het recept.
Je kan ervoor kiezen om de vis in zn geheel te laten of in stukken te snijden.
Verwarm de olie goed heet. Dompel de vis in het beslag en bak aan beide kanten goudbruin.
Bak je favoriete friet ook af.
Ravigottesaus
1 halve ui
Handjevol peterselie
3 el mayonaise
1, 5 el creme fraiche
1 tl mosterd
1 el fijngesneden augurk
Paar stengels bieslook
Zout peper
Snipper de ui en peterselie heel fijn of gebruik een hakmolen. Snijd de bieslook in stukjes.
Voeg overige ingredienten toe en roer door.
Reactie plaatsen
Reacties