🇬🇧 Fish and chips

600 gram stevige witvis

8 el bloem

8 el maizena

1 tl bakpoeder

Zout

Peper

Paprikapoeder

En eventueel andere kruiden naar keuze

80 ml spa rood

Zonnebloemolie

 

Meng de ingrediënten behalve de vis en olie met elkaar en zet een half uur in de koelkast. Ondertussen zou je de saus klaar kunnen maken, zie onderaan daarvoor het recept.

Je kan ervoor kiezen om de vis in zn geheel te laten of in stukken te snijden.

Verwarm de olie goed heet. Dompel de vis in het beslag en bak aan beide kanten goudbruin. 

 

Bak je favoriete friet ook af.

 

Ravigottesaus 

 

1 halve ui

Handjevol peterselie

3 el mayonaise

1, 5 el creme fraiche

1 tl mosterd

1 el fijngesneden augurk

Paar stengels bieslook

Zout peper

 

Snipper de ui en peterselie heel fijn of gebruik een hakmolen. Snijd de bieslook in stukjes.

Voeg overige ingredienten toe en roer door.

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.