πŸ‡¨πŸ‡· Thai chicken satay

Ik begin dit recept met de rode curry pasta omdat deze zowel in de saté saus als marinade gaat, maar uiteraard kan je hiervoor ook de kant en klare curry gebruiken. 

 

Red curry paste

 

1 tl korianderzaad

Stukje gember van 2 cm

3 (gedroogde) rode chilipepers

1 el paprikapoeder

Sap van 2 limoenen

2 stengels citroengras

4 tenen knoflook

Ongeveer 50 ml neutrale olie

 

Maal bovenstaande ingrediënten fijn met elkaar.

 

Kip marinade

 

1 kilo kipdijen

4 teentjes knoflook

3 El vissaus

3 El ketjap manis

1 el suiker

1 tl korianderpoeder

0.5 tl kurkuma

0.5 tl witte peper

0.5 tl cayennepoeder

3 El red curry paste

50 ml kokosmelk

Satéstokjes

 

Snijd de kip in saté stukken en meng alle bovenstaande ingrediënten met elkaar. Laat dit minstens een uur marineren, hoe langer hoe beter. Rijg de stukjes kip aan de satéstokjes die je even 10 minuten in water hebt gehad. Ik heb ze gegrild maar de bbq zou zeker niet misstaan in dit geval.

 

Satay sauce

3 El pure pindakaas

2 El red curry paste

2 El vissaus

2 El limoensap

1 tl paprikapoeder

1 teentje knoflook

1 tl suiker

Ongeveer 500 ml kokosmelk

 

Doe bovenstaande met elkaar in een pan op middelhoog vuur. Maar voeg de kokosmelk geleidelijk toe zodat de pindasaus de tijd krijgt om in te dikken, doe het vuur wel zachter zodat het niet verbrand. Zodra de saus de juiste consistentie heeft voor jou mag het vuur uit. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.