
Ik begin dit recept met de rode curry pasta omdat deze zowel in de saté saus als marinade gaat, maar uiteraard kan je hiervoor ook de kant en klare curry gebruiken.
Red curry paste
1 tl korianderzaad
Stukje gember van 2 cm
3 (gedroogde) rode chilipepers
1 el paprikapoeder
Sap van 2 limoenen
2 stengels citroengras
4 tenen knoflook
Ongeveer 50 ml neutrale olie
Maal bovenstaande ingrediënten fijn met elkaar.
Kip marinade
1 kilo kipdijen
4 teentjes knoflook
3 El vissaus
3 El ketjap manis
1 el suiker
1 tl korianderpoeder
0.5 tl kurkuma
0.5 tl witte peper
0.5 tl cayennepoeder
3 El red curry paste
50 ml kokosmelk
Satéstokjes
Snijd de kip in saté stukken en meng alle bovenstaande ingrediënten met elkaar. Laat dit minstens een uur marineren, hoe langer hoe beter. Rijg de stukjes kip aan de satéstokjes die je even 10 minuten in water hebt gehad. Ik heb ze gegrild maar de bbq zou zeker niet misstaan in dit geval.
Satay sauce
3 El pure pindakaas
2 El red curry paste
2 El vissaus
2 El limoensap
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook
1 tl suiker
Ongeveer 500 ml kokosmelk
Doe bovenstaande met elkaar in een pan op middelhoog vuur. Maar voeg de kokosmelk geleidelijk toe zodat de pindasaus de tijd krijgt om in te dikken, doe het vuur wel zachter zodat het niet verbrand. Zodra de saus de juiste consistentie heeft voor jou mag het vuur uit.
Reactie plaatsen
Reacties