
Vulling :
400 gram gehakt
1 bosje lenteui
5 teentjes knoflook
Stukje gember van 1 cm
Ongeveer 4 el sojasaus
Ongeveer 3 El oestersaus
Snijd de lenteui fijn en pers de knoflook en gember. Rul het gehakt eventjes aan in de pan voor enkele minuten en voeg dan de lenteui, knoflook, en gember toe. Bak tot het gehakt bruin is en voeg dan de sausjes toe. Het gehakt mag goed bruin kleuren door de saus maar het moet
de saus maar het moet niet nattig zijn. Laat afkoelen.
Deeg:
375 gram zelfrijzend bakmeel
1 snufje zout
12 gram bakpoeder
300 ml melk
Bakpapier, in 9 stukjes geknipt.
Meng eerst alles even met een vork door en kneed dan voor 5 minuten tot een deeg. Vorm hier 9 balletjes van. Druk plat en vul in het midden met vulling. Vouw dan dicht tot een balletjes en leg ze op een stukje bakpapier.
Stoom ze in een stoompan of mandje maar geef ze genoeg de ruimte, zodat het droom er goed bij kan. Dus als het nodig is stoom ze 1 voor 1. Stoom ze voor ongeveer 15 tot 20 minuten.
Als je ze niet meteen opgaat eten bewaar ze dan in een plasticzakje en warm op in de magnetron.
Reactie plaatsen
Reacties