
Marinade:
4 kippenbouten
Zout
1 el dijon mosterd
Sap van een halve citroen
1 el rasp van de citroen
3 teentjes knoflook
1 ui
1 tl chilipoeder, eventueel meer naar smaak
1 el zonnebloemolie
Was je kip en verwijder alle haartjes. Maak diagnonaal sneetjes in de kippenbouten en wrijf de bouten in met zout.
Snijd de ui in halve maantjes, pers de knoflook en de citroen uit. Rasp schil van de citroen en meng nu alles samen en masseer hiermee je kip. Dek af en laat minstens 2 uur marineren, liefst een hele nacht.
Doe de kip samen met de uien in een ovenschaal en bak af onder de grill in de oven met het vel naar boven. Ongeveer voor een half uur tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
1 el zonnebloemolie
2 uien
3 teentjes knoflook
1 paprika
Sap van 1 halve limoen
1 el gedroogde tijm
1 el dijon mosterd
1 laurierblaadje
1 madame jeanette
1 blokje kippenbouillon
400 ml water
Ik laat de madame jeanette in zijn geheel mee pruttelen in de saus, als deze openbarst of als je deze fijnsnijdt en meebakt zorgt dit uiteraard voor meer pit.
Snipper de ui en fruit aan in de olie in een pan. Karameliseer de uien nu tot ze goudbruin kleuren voor ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de in blokjes gesneden paprika toe met de knoflook en bak een paar minuten mee. Voeg de rest van de ingredienten toe en laat de saus nu indikken voor 10 minuten. Doe dan ook de gegrilde kip met uien in de pan en laat even mee koken voor ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan.
Reactie plaatsen
Reacties